Ψηφιακή Υπηρεσία myPhoto

Μπορείτε να ζητήσετε από τον φωτογράφο σας να μεταφορτώσει τις ψηφιακές φωτογραφίες του προσώπου και της ιδιόχειρης υπογραφής σας στην υπηρεσία myPhoto και να επιλέξετε τον τρόπο (email ή το κινητό) που θα σας αποσταλεί ο αλφαριθμητικός κωδικός (κωδικάριθμος) και το QR code που συνδέεται με αυτές.

Για να συνδεθείτε στην υπηρεσία myPhoto θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης TAXISnet αφού πρώτα εγγραφείτε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. Στη συνέχεια, θα λάβετε κωδικό επιβεβαίωσης με SMS στο κινητό σας για την είσοδο σας στην υπηρεσία. 

Αφού συνδεθείτε μπορείτε να καταχωρίσετε τον αλφαριθμητικό κωδικό (κωδικάριθμο) ή να σαρώσετε το QR code για να συσχετίζετε τις φωτογραφίες με τον ΑΦΜ σας και στη συνέχεια να εξουσιοδοτήσετε ηλεκτρονικές εφαρμογές και υπηρεσίες, που παρέχονται από Φορείς του Δημόσιου Τομέα και απαιτούν την προσκόμιση φωτογραφίας ή την υπογραφή, να τις χρησιμοποιήσουν.

Αν είστε επαγγελματίας φωτογράφος ή εξουσιοδοτημένος υπάλληλος φωτογραφείου μπορείτε να μεταφορτώσετε τις φωτογραφίες του προσώπου και της ιδιόχειρης υπογραφής των πελατών σας. Για να συνδεθείτε στην υπηρεσία θα χρειαστείτε:

- είτε τους κωδικούς TAXISnet της επιχείρησή σας ως νομικού προσώπου 

- είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς TAXISnet αφού πρώτα εγγραφείτε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. Στη συνέχεια, θα λάβετε κωδικό επιβεβαίωσης με SMS στο κινητό σας για την είσοδο σας στην υπηρεσία.
 

Εφαρμογές που χρησιμοποιούν φωτογραφία από το myPhoto

  • Άδειες Οδήγησης

  • Εθνική Πύλη Αναπηρίας

  • Έκδοση/Αντικατάσταση Δελτίων Ταυτότητας Ελλήνων Πολιτών

Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις για φωτογράφους

Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις για πολίτες

Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής για φωτογράφους 

Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής για πολίτες

Προδιαγραφές Ψηφιακών Αρχείων

 

Νομικό πλαίσιο

 

  • Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 34933 ΕΞ 2022 απόφασης “Λειτουργία της ψηφιακής υπηρεσίας myPhoto (Β’ 4484)” (ΦΕΚ 3073/Β/31-5-2024)   
  • Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 34933 ΕΞ 2022 απόφασης “Λειτουργία της ψηφιακής υπηρεσίας myPhoto (Β’ 4484)” (ΦΕΚ 5548/Β/20-09-2023)
  • Απόφαση 34933/23-8-2022 με θέμα "Λειτουργία της ψηφιακής υπηρεσίας myPhoto" (ΦΕΚ 4484/Β/24-08-2022)
  • Διάθεση διαδικτυακών υπηρεσιών στο πληροφοριακό σύστημα «myPhoto» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω του ΚΕΔ της ΓΓΠΣΔΔ (ΥΑ 39741/4-10-2022) (ΦΕΚ 5250)

Επικοινωνία - Υποστήριξη :

​ 

email

Μπορείτε να υποβάλετε γραπτά τα ερωτήματά σας, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης e-Υπηρεσιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΚΕ-ΥΨηΔ) (με τους κωδικούς σας TaxisNet)