Σχετικά με το RSS

To RSS (Really Simple Syndication) είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να ενημερωνόμαστε για τα γεγονότα χωρίς να χρειάζεται να επισκεπτόμαστε κάθε φορά τους σχετικούς δικτυακούς τόπους. Το RSS είναι μια τεχνολογία του Διαδικτύου, η οποία επιτρέπει σε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, που επιθυμούν να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους websites και blogs να λαμβάνουν ενημερώσεις και περιεχόμενο την στιγμή που δημοσιεύεται. Το RSS δηλαδή αντιστρέφει τα δεδομένα και προσφέρει περιεχόμενο από τις ιστοσελίδες της επιλογής μας την στιγμή που δημοσιεύονται.

Η τεχνολογία RSS είναι απλή και άμεση και το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης είναι έναν RSS Feed Reader. Τα πλεονεκτήματα είναι σημαντικά τόσο για τον χρήστη όσο και για τους ιδιοκτήτες websites και blogs γιατί στόχος όλων είναι η ασφάλεια των δεδομένων του χρήστη και η αποφυγή spam. Συνεπώς, και ο χρήστης θα ενημερωθεί με φρέσκο περιεχόμενο την στιγμή που δημοσιεύεται και ο publisher (παραγωγός περιεχομένου) θα στοχεύσει επιτυχώς στον χρήστη που ενδιαφέρεται να διαβάσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Για να μπορέσετε να κάνετε χρήση του RSS θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων (RSS reader). Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα ειδικό λογισμικό στο οποίο προσθέτετε τις σελίδες RSS που σας ενδιαφέρουν και αυτό με τη σειρά του ελέγχει τις σελίδες αυτές και σας ενημερώνει διαρκώς για οτιδήποτε νέο).

RSS για τα Τελευταια Νέα και τους Διαγωνισμούς/Διαβουλεύσεις