Καταχώριση στο Μητρώο Εμβολιασμένων Εξωτερικού κατά του κορωνοϊού COVID-19 ή στο Μητρώο Νοσησάντων Εξωτερικού από τον κορωνοϊό COVID-19, με τηλεδιάσκεψη

Αν διαμένετε μόνιμα στο εξωτερικό, έχετε γεννηθεί έως και την 31η.12.1961 και υπάγεστε σε Δ.Ο.Υ. Εσωτερικού, έχετε τη δυνατότητα,  μόνο εφόσον διαθέτετε μη ψηφιακά επαληθεύσιμο πιστοποιητικό ή βεβαίωση1, να αιτηθείτε με τηλεδιάσκεψη την καταχώρισή σας μέσω της πλατφόρμας myKEPlive:

 • στο Μητρώο Εμβολιασμένων Εξωτερικού κατά  του κορωνοϊού COVID-19

 • στο Μητρώο Νοσησάντων Εξωτερικού από τον κορωνοϊό COVID-19

 

Σημειώστε πως το ραντεβού μπορεί να το κλείσει και κάποιος άλλος για εσάς. Στην τηλεδιάσκεψη όμως θα πρέπει να είστε εσείς.

Κατά τον προγραμματισμό της τηλεδιάσκεψης θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε:

 1. Το ονοματεπώνυμο του προσώπου που θα εξυπηρετηθεί με τηλεδιάσκεψη,

 2. Την ηλεκτρονική του διεύθυνση (email),

 3. Τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του,

 4. Τη διεύθυνση επικοινωνίας του.

 

Πριν τη διενέργεια της τηλεδιάσκεψης, θα σας ζητηθεί να απαντήσετε στο e-mail που θα σας αποσταλεί από την πλατφόρμα, επισυνάπτοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

Ι) Για καταχώριση στο Μητρώο Εμβολιασμένων Εξωτερικού κατά του κορωνοϊού COVID-19 :

 

 1. Πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, το οποίο θα πρέπει να είναι είτε στην ελληνική γλώσσα είτε στην αγγλική γλώσσα.

 2. Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία θα δηλώνετε:

 • ότι διαμένετε στο εξωτερικό,

 • ότι υπάγεστε σε Δ.Ο.Υ. Εσωτερικού,

 • τις δόσεις του εμβολίου που πραγματοποιήθηκαν με αναγνωρισμένο από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού εμβόλιο2, καθώς και τις  ημερομηνίες πραγματοποίησής τους και

 • ότι το υποβληθέν  πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού είναι γνήσιο.

 

ΙΙ) Για καταχώριση στο Μητρώο Νοσησάντων Εξωτερικού από τον κορωνοϊό COVID-19 :

 

 1. Πιστοποιητικό ή βεβαίωση νόσησης, το οποίο θα πρέπει να είναι είτε στην ελληνική γλώσσα είτε στην αγγλική γλώσσα.

 2. Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία θα δηλώνετε:

 • ότι διαμένετε στο εξωτερικό,

 • ότι υπάγεστε σε Δ.Ο.Υ. Εσωτερικού,

 • την ημερομηνία του θετικού αποτελέσματος και ότι το στοιχείο αυτό είναι ακριβές και

 • ότι το υποβληθέν  πιστοποιητικό ή βεβαίωση νόσησης είναι γνήσιο.

 

Η καταχώριση των στοιχείων που περιέχονται στο υποβληθέν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού / νόσησης και στα δικαιολογητικά που το συνοδεύουν ολοκληρώνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο κατά την τηλεδιάσκεψη κατόπιν ταυτοποίησής σας.

Νομικό πλαίσιο

 

 • ΚΥΑ 2034/1-3-2022 με θέμα "Τροποποίηση της υπό στοιχεία 5998/27.12.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Καταχώριση στα Μητρώα νοσησάντων εξωτερικού COVID-19 από τα Κ.Ε.Π. των αιτούντων προγραμματισμό συνεδρίας εμβολιασμού» (Β’ 6269)" (ΦΕΚ 954/2-3-2022)

 • ΚΥΑ 1535/2-2-2022 με θέμα "Τροποποίηση της υπ’ αρ. 5570/1.12.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης “Διαδικασία καταχώρισης στα Μητρώα Εμβολιασμένων Εξωτερικού κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) ” (ΦΕΚ 356/3-2-2022).

 • ΚΥΑ 5571/1-12-2021 με θέμα: "Διαδικασία καταχώρισης στα Μητρώα Εμβολιασμένων Εξωτερικού κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) των αιτούντων αναμνηστική δόση ( ΦΕΚ Β΄5637)

 

 

 

 

 

 

1 Mη ψηφιακά επαληθεύσιμα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις διαθέτουν όσοι εξέδωσαν πιστοποιητικό ή βεβαίωση:

 • Σε χώρα που δεν ανήκει στην Ε.Ε. και 
 • Σε χώρα που δεν ανήκει  στον ακόλουθο κατάλογο χωρών:

Αλβανία, Ανδόρρα, Αρμενία, Πράσινο Ακρωτήρι, Ελ Σαλβαδόρ, Νήσοι Φερόε, Γεωργία, Ισραήλ, Ισλανδία, Λίβανος, Λιχτενστάιν, Μολδαβία, Μονακό, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Παναμάς, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ελβετία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Τόγκο, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουρουγουάη, Βατικανό.

2 Aναγνωρισμένα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού εμβόλια, είναι τα εξής: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Johnson & Johnson/Janssen, Sinovac/Coronavac, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm και Covishield.

Επικοινωνία - Υποστήριξη :

​ 

email

Μπορείτε εδώ να υποβάλετε το γραπτό ερώτημα σας, μέσω της φόρμας υποβολής αιτήματος (με τους κωδικούς σας TaxisNet).